אורנית ויטה

אוסף הכלים שלי

אוסף הכלים שלי ליצירת תוכן

כאשר אני מצלמת ללקוחות אשתמש בכל הציוד המקצועי שיש לי (מצלמה, תאורה, מרככים, רקעים מיוחדים), הכל בהתאם לצרכים שלהם מפרסום על שלטי חוצות ועד לפרסום במדיות שונות או פרינט, אך כאשר אני רוצה ליצור תוכן על בסיס יומיומי, הסמארטפון שלי בהחלט מספיק עבורי, שידרגתי אותו בכמה עזרים שמשפרים את יכולת

כמעט אחרי כל סדנא אני נשאלת היכן ניתן לרכוש ציוד צילום כמו שלי ליצירת תוכן באופן עצמאי. חשוב לי שתביני שאין צורך לרכוש את כל הציוד הקיים, אפשר להתחיל מהבסיס; לצילום סטילס: חצובה ומתאם מפרקי ומחזיק ואילו לצילום וידאו: רינג, מייק (מיקרופון דש) איכותי ולא לוותר על שלט בשני המקרים, הוא פשוט ממש ממש מקל על החיים. וכמובן כמובן שלא נשכח את נושא התאורה 🙂

אז בואי נצלול לעומק בכדי להבין במה אני משתמשת ואיך זה עוזר לי ביצירת תוכן?!

ראשית אכתוב שנכון שאני מקדמת את הסמארטפון, מחזיקה באחד איכותי, אבל עבור לקוחותיי אצלם מהמצלמה המקצועית שיודעת להתמודד עם בקשות לאיכות מיטבית ומירבית עבור אתרים שונים או פרסום חוצות. עבור המדיה החברתית (ואפילו האתר שלי) אני משתמשת בסמארטפון, הוא מספיק איכותי ואני יוצרת ממנו יופי שלי תכנים. 

אז בואו נתחיל…

חצובה+מתאם מפרקי

זו החצובה שאני משתמשת בה היא מגיעה עם בורג מיוחד אליו ניתן לחבר >> מתאם מפרקי (ממש כמו בתמונה ליד) המטרה שלו בעצם לעזור בהטיית סמארטפון כך שנוכל לצלם גם במבט על (טופ שופ)

חצובה

לכל החגיגה הזו מצטרף גם מתאם שנועד להחזיק את הסמארטפון. מה שנהדר במתאם הזה שניתן לצלם איתו גם אופקית וגם אנכית או בשפה המקצועית Landscape & Portriat. כך נראה שלי, אבל ישנם לא מעט דגמים אחרים טובים לא פחות, מה שחשוב לוודא לפני שרוכשים הוא שאכן ניתן להפוך אותם לשני המצבים. 

קיימים עוד 2 כלי עזר לצילום שהם ממש בגדר מאסט עבורי: שלט ומיקרופון דש (מייק).

אתחיל מהשלט, כאשר אני רוצה לצלם סצנות בהן הידיים שלי או אני מופיעה ואין מי שיעזור לי, ואני לא רוצה להסתמך על הטיימר של הסמארטפון, אני משתמשת בשלט. אני יכולה לקבע את הפוקוס על משהו קרוב כאשר מראש אני יודעת שאופיע וכך אני מקבלת את עצמי בנוכחות מלאה ולא מטושטשת, בנוסף השלט הוא הכרחי ביצירת סרטוני סטופמושיין, אותם סרטוני אנימציה הבנויים מרצף של תמונות. בקיצור שלט מקל על החיים, מאפשר לי להיות בנוכחות גם בתמונות משפחתיות ולא סלפי בו כולם יוצאים מעוותים, אני יכולה להתחיל איתו צילום סרטון כך שיכולה להשתמש בעדשות האחוריות של הסמארטפון ולא בעדשת הסלפי – יש לו יותר יתרונות מחסרונות, לא לחסוך עליו. קיימים סוגים שונים של שלטים אני משתמשת בזה המופיע בתמונה, אחת מהסיבות שאני אוהבת את השלט הזה היא שהוא יכול לשמש גם לאנדרואיד וגם לאייפון, נתקלתי בלא מעט שלטים שעבדו רק עם אייפון ואני לא אוהבת להיות תלויה בחסדי הטכנולוגיה. בתכלס׳ כל שלט יכול לשמש אותך. 

מיקרופון, למה מיקרופון ואם כבר במה כדאי להשקיע? כאשר מתחילים לרכוש ציוד צילום אין סוף להוצאות, תמיד יש ״עוד משהו״ שמקל ונחמד ולפעמים טרנדי. מייק הידוע בשמו כמיקרופון דש הוא הכרחי לכל מי שרוצה ליצור סרטוני תוכן איכותיים. למה זה? כאשר אני מקליטה דרך המיקרופון המובנה של הסמארטפון, ארצה או לא הוא יקלוט רעשי רקע, גם את הקטנים ביותר, המיקרופון עוזר לי לבודד את הרעשים האלה ולהקליט סאונד איכותי בהרבה יותר, כך שהקהל שלי מקבל בעצם סרטון איכותי (וידאו וסאונד) וכל מה שנותר לו הוא להנות ממנו. שימי ♥ המיקרופון שלי משמש אותי גם עבור לקוחותיי כך שהשקעתי במשהו ממש ממש יקר, קיימות חלופות לא פחות טובות ובמחיר זול יותר, ממליצה לבצע סקר שוק טרם הרכישה.

רינג לייט VS מנורות שולחן

ככלל אני ממליצה על צילום בתאורה טבעית, היא קיימת בשפע וניתן ליצור איתה אפקטים מיוחדים (למשל צללים מיוחדים), החסרון הוא שאם אני רוצה לצלם תוכן ויש יום מעונן/ שמש קייצית חזקה מידי/לילה, לא אצליח להאיר את האלמנטים/אותי בצורה מיטבית. לפני עידן הרינג לייט (ובהתעלמות מוחלטת מציוד התאורה המושקע שיש לי בסטודיו) אני אוהבת לעבוד עם מנורות שולחן. כן, מנורת שולחן אחת או שתיים יכולות לפתור לי יופי של בעיות. הן זולות יחסית וזמינות. אין צורך בנורות מיוחדות ואני יכולה האם אני משתמשת בנורה המאירה באור קר (צבעים תכולים/לבנים) או חם (צהבהב). אני עובדת עם 2 אלה שרכשתי באיקאה אבל היום באמת שהן זמינות בכל מקום. מוזמנת לראות איך דווקא בסטודיו שלי כשזמין לי ציוד סביבי הקמתי סט מדליק לצלם את גבע והשתמשתי אך ורק במנורות שולחן.

רינגלייט פותר לי רכישת ציוד רב, הללויה! הוא מגיע מחובר לחצובה עם מעמד מובנה לסמארטפון, לי אישית יש אחד אליו אני יכולה לחבר 3 מכשירים שונים בו זמנית = צילום משלוש זוויות שונות. עוד יתרון של הרינג לייט הוא היכולת שלו לעבוד עם 2 מצבי תאורה שונים (חם וקר) וגם לשלוט בעוצמת האור. שוב, קיימים סוגים שונים של רינגלטיים, עם קוטרים שונים המיועדים לשימושים שונים. 

כמובן שקיים ציוד נוסף לצילום מקצועי יותר המותאם לעבודה עם מצלמה מקצועית, היה חשוב לי לחשוף בפניך את אוסף הכלים איתו אני מצלמת תוכן באופן שוטף ועל בסיס יומי, כזה שקל לאחסן ולשלוף מבלי להכנס להרכבה מיוחדת או שתופס מקום גדול מידי בבית.

יש לך המלצה על ציוד איתו את עובדת והוא מקל עליך שתפי אותי ואשמח להמליץ עליו כאן.

דילוג לתוכן