אורנית ויטה

מהי אסטרטגיה ויזואלית?

באסטרטגיה ויזואלית אני יוצרת עבורכם ואיתכם, כחלק מתהליך, את הנראות החזותית עבור המוצר או השירות, שלכם, במטרה לגרום לו לבלוט בכל מקום בו תבחרו לפרסם אותו, אז מהי אסטרטגיה ויזואלית?

אסטרטגיה ויזואלית מאגדת בתוכה המון היבטים ׳ויזואליים׳ דרכם יכול לקוח פוטנציאלי להקשר אל העסק. היא כוללת בתוכה מיתוג גרפי, שפה צילומית, היא יוצרת שפה ייחודית שתוכל ללוות אותך כמותג לאורך שנים. באסטרטגיה ויזואלית אני מעבירה את הלקוח מסע מלהיות לקוח פוטנציאלי ללקוח משלם.

 74% מהמשווקים ברשת משלבים ויזואליות באסטרטגיית התוכן שלהם, אם תשאלו אותי, שנת 2021 היוותה את הפריצה העיקרית בתחום. מדובר במגמה הבאה לידי ביטוי בעסקים מקוונים רבים. 

הצילומים של גלידת אנדריי גרמו לי לתהיות, הרי מדובר בצילומי מזון לכל דבר, ״אין חדש תחת השמש״, ובכן דווקא יש. כאשר שוחחתי עם מגי, מנהלת השיווק של המותג, הבנתי שהעסק עבר מיתוג מחדש; גרפי ועיצובי (בסניפים) בהתאם לכך התחלנו לבנות את לוח ההשראה שלנו עבור הצילומים עצמם. זה מדהים לראות איך בקלות, גלידה, מקומית, הופכת בין לילה למותג המשדר ניחוח אירופאי.

אז מה בעצם כלל לוח ההשראה?

רגע לפני שאכתוב לכם מה כלל לוח ההשראה, בואו נבין לעומק מה מטרתו של לוח השראה – הוא עוזר לנו לקבל כיוון, רק מעצם החיפוש אחר השראה העין קולטת עוד ועוד אפשרויות שבסופו של דבר מתנקזות ללוח חזק שמוביל את הכיוון אליו הלקוח שואף שייצג את המותג שלו. הוא הופך צילומים גנריים למשהו מיוחד ואחר. במקרה של הגלידרייה הוא כלל תמונות מפינטרסט שהיוו השראה למה הלקוח אוהב, רוצה ומחפש עבור המותג. צבעי הרקעים והאביזרים, (שהסתמכו על צבעי הלוגו ועל הצבעים והעיצוב החדש בסניפים, כמו גם בחירת הכלים בהם תוצג לראווה הגלידה) היוו חלק בלתי נפרד מלוח השראה, תוך שאני לוקחת בחשבון שחלק מהתמונות יכללו את הכלים של הגלידרייה עצמה. אחרי שהכנתי תיקייה שכזו שאוכל לשתף עם הלקוחה, קבענו פגישת זום בה שוחחנו על כל תמונה, מה היא משדרת, אישרנו והורדנו את מה שלא, כך שביום הצילומים לא הייתי צריכה להתעסק עם המה אלא רק עם האיך.

חלק מהתמונות שהוצגו ללקוחה כהשראה, תמונות בלוח: Pinterest

מלוח השראה לבניית פריימים (תמונות)

ברגע שלוח ההשראה שלם, אפשר בבירור להבין את הקונספט הכולל אליו הולכים הצילומים; במקרה של הגלידרייה עשינו הפרדה ברורה בין קינוחים לגלידות, היה חשוב ללקוחה לעבוד עם 2 רקעים שונים, כלים שונים, אפילו זוויות צילום שונות בכדי לבדל את המותג שהחל כגלידרייה והתפתח גם לקינוחים המיוצרים במקום. ככזה, ידעתי למשל שהקינוחים יצולמי על רקע כהה יותר, שימוש בכלים מסוימים (שנבחרו מראש כבר במעמד השיחה) וכדומה. 

רגע לפני שאני מסתערת על צילומים, אני משרטטת לעצמי בלוח הקריאייטיב שיצרתי עבורי ועבור צרכי. בכל לוח שכזה יש לי בדיוק רב מה קורה בכל פריים (תמונה) מהם האביזרים שאזדקק להם, אילו רקעים, האם עלי לרכוש משהו נוסף עבור הצילומים (לדוגמא מראש ידעתי שאצטרך לרכוש פירות ״מיוחדים״ כדוגמת דובדבנים, פירות יער וכדומה). הכל הרבה יותר קל כאשר הכל מוכן מראש וכל שנותר לי הוא לצלם.

בניית אסטרטגיה ויזואלית ״מכריחה״ אותי פירוט מדויק של שלבי העבודה – מה הסיפור של המותג, מה ארצה לשדר, איך יראה המכלול? הדבר הכי חשוב עבורי כאשר אני בונה עבור לקוח אסטרטגיה ויזואלית הוא להפוך אותם לחלק בלתי נפרד מהמסע הזה, לתת לקול שלהם לספר את הסיפור של המותג. 

לוח הקריאייטיב שלי

כל פרט חשוב

כשבונים אסטרטגיה ויזואלית כל פרט חשוב. לכן עוד טרם סגירה סופית של הקונספט אני מקיימת פגישה נוספת עם הלקוחות, פגישת קריאטיב. הפגישה הזו היא אולי החשובה ביותר, מאחר ואנחנו ״מיישרים קו״ על הדברים, ההחלטות הקטנות הופכות ״סתם תמונה״ ל ״תמונה עם נוכחות״, לכל תמונה שכזו יש חשיבה מעבר לרק ״יפה״. יש כאן חשיבה מעמיקה שהכל יבלוט ברשתות, יגרום לצופה להשתהות על התמונה, לחשוק במוצר, להיות אקטיבי ולגרום לו ללכת ולרכוש אותו.
לכל החלטות יש חשיבות: איפה תשב העוגיה הממותגת, בכמה פירות נשתמש, זווית הצילום שאבחר.

בהפקות מהסוג הזה המוצר הוא רק חלק אחד בפאזל, שיתוף הפעולה ביני לבין הלקוחה חשוב מאוד. כשהגעתי לצלם את הקינוחים והגלידות עוד טרם תחילת העבודה ופריסת הציוד, ישבנו יחד מול לוח ההשראה שבניתי ויישרנו קו סופי כך שהפן הכולל של האסטרטגיה הויזואלית יהיה תמיד מול העיניים.
שיתוף פעולה נכון מול הלקוח, הפיכתו לחלק בלתי נפרד מהמסע הזה, יוביל להצלחת הפרויקט.

התוצר הסופי שקיבלה הלקוחה

שיתוף –

כתבות נוספות שיעניינו אתכם

אוסף הכלים שלי ליצירת תוכן

כאשר אני מצלמת ללקוחות אשתמש בכל הציוד המקצועי שיש לי (מצלמה, תאורה, מרככים, רקעים מיוחדים), הכל בהתאם לצרכים שלהם מפרסום על שלטי חוצות ועד לפרסום במדיות שונות או פרינט, אך כאשר אני רוצה ליצור תוכן על בסיס יומיומי, הסמארטפון שלי בהחלט מספיק עבורי, שידרגתי אותו בכמה עזרים שמשפרים את יכולת הצילום שלי ומאפשרים ליצירתיות שלי להרקיע שחקים, מה ואיך במאמר הבא

קרא עוד »

אתגר עמידה מול מצלמה

מדריך מתנה!

3 ימים מלאי תוכן שבסופם תעמדי מול המצלמה בבטחון כפי שתמיד חלמת

דילוג לתוכן